Træningen på videoen ovenfor, er ballance og kontrol af for og bagpart.

 

Træning til ungehund / hvalpe under 1 år.

Træn din hund ca. fem til ti minutter, pr trænings pas. Gentagelser på en øvelse må ikke overstige tre gange.


Hvordan får jeg mest ud af min træning.

  1. Lad din hund være udhvilet og den må meget gerne have ”kedet” sig i et par timer, for sig selv.
  2. Træning giver mest fremskridt, hvis du er motiveret og glæder dig til lidt hundeleg.

 

  1. Hunden må meget gerne være sulten. (træn aldrig når hunden lige har spist)

 

  1. Beslut hvad du vil træne- sit -dæk eller noget andet. Stop hvis du laver en perfekt øvelse.

 

  1. Lad være at gentage kommandoen. Sig den EN gang og vent, vent, vent… ser hunden ud til at have gemt hvorfor i står der og glor. Så prøver du igen, med en ny kommando.

 

Sit: Dette er en nem øvelse og de fleste hunde lære den lyn hurtigt. Du har lommen fyldt med godbidder og en boldt.
Få hundens opmærksomhed. ( øjenkontakt ) lad den vide at du har en godbid, ved at sætte din hånd med godbid inden i, for and hundens næse.
Du trækker hånden, med hundens opmærksomhed op over hovet stille og roligt, så hunden lægger nakken tilbage, og her sætter de fleste hunde sig ned. ( udløs godbidden fra hånden og understøt med at sige Dygtiiig )  Når du med succes, har gentaget denne øvelse tre gang.. så stopper du.
Nu skal hunden lige have en legepause ( optankning af energi ) Så her kommer bolden i spil.

Dæk: Denne øvelse kan virke lidt mere bøvlet (svær ) Men igen skal du have øjenkontakt med din hund. Med en godbid i hånden, som du viser hunden, lukker hånden om godbidden i en knyttet næve, som du lægger ned på græsset. Hunde vil nok prøve på at puffe godbidden ud af hånden på dig, men blive stædigt ved med at holde hånde på græsset. Nu vil hunde forsøge at regne ud hvad der skal til for at udløse godbidden. Lige i det øjeblik at hundens mave rammer græsset, udløses godbidden og en masse ros og naturligvis en boldt, så der kan komme energi i hunden igen.

Begge øvelser kan foregå ude som inde, så der er ingen undskyldning når det regner. 😉

Tre sekunders reglen: Hvad er tresekunders reglen.
Du bør allerede nu vende dig selv til at trække en øvelse i tre sekunder inden du giver belønning.
HVORFOR det ?  Jo det er sådan at din hund vil begynde at læse dig. Det vil sige at når den har gjort en øvelse BOM og med det samme kommer der godbidder og bolde flyvende.. den regner hunden ud og så vil en SIT eller DÆK kun blive en markering fra hundens side. Vi skal jo have Fido til på et tidspunkt, til at sidde og ligge til vi giver dem FRI.

Fri: er som ordet siger, nu er du fri fra denne øvelse og du må gøre hvad du vil. Så brug FRI når du udløser godbid eller boldt og holder fødselsdag.

Plads: Er en øvelse, hvor vi skal have hunden rundt om os, og ned at sidde på venstre side, lige ud for knæet. Slut øvelsen PLADS er at hunden på kommandoen PLADS går rundt om dig og sætter sig ud for dit venstre knæ, helt lige.
Træningen er at vi trækker hunden rundt om knæhaserne med en godbid eller bold og trækker den op over hundens hoved, som i SIT øvelsen, når hunden er ud for venstre knæ.

Plads i gang: Starten i øvelsen Plads i gang, er at du har hunden på din venstreside ud for knæet og du træder et skridt frem, med start af venstre ben. ( dette vil senere give mening i en anden øvelse ) følger hunden med, og samtidig bliver ved din venstre side/ knæ belønnes der med fødselsdag og bold.
Denne øvelse gentages og der tages lidt flere skridt og lidt færre skridt. (Husk at i hele øvelsen skal der være kontakt med hunden.) 
En anden metode er at holde en meget stor håndfuld godbidder lige over hoftehøjde, og dette bliver en fodermaskine, så frem hunden følger dig. Her starter du også med få skridt. Du øger skridtene efter hvor godt det går for hunden at følge dig.

Husk at give din hund en FRI når du afslutter en øvelse. FRI skal komme hver gang inden du holder fødselsdag.

Langtidsafdækning:  Når hunden har forstået kommandoen DÆK, kan du begynde at forlange at den ikke rejser sig før du giver den FRI. (Husk tre sekunders reglen her)
Langtidsafdækning starter du op, ved at sige dæk og hunden lægger sig. Du tager et skridt så du kommer til at stå med fronten mod hunden. Når du har kontakt med hunden, træder du et skridt tilbage, måske kun et halvt skridt. Vil hunden rejse sig siger du DÆK og belønner med en godbid.
I denne øvelse skal hunden helst ikke fejle, altså rejse sig. Så hav en masse godbidder du kan servere for den mellem forbenene, når du prøver at gå et skridt tilbage.
Når kan gået skridt tilbage, samtidig med at hunde bliver liggende, så prøver du at tage det skridt tilbage, så du igen står ved venstre siden af din hund.

TJEK om din hund har forstået øvelsen 😉

Du tjekker sådanne her..
Stil dig med din hund på venstre side og kig op og lige ud (ikke på hunden) Så siger du med sædvanlig stemme DÆK … Har hunden forstået øvelsen (kommandoen) så lægger den sig.
Når den så ligger ned, siger du SIT igen uden at kigge på hunden. Har hunden forstået øvelsen rejser den sig i en SIT ved din side.

For at styrke din hund i øvelserne kan du på forskellige måder bede den om at SIT eller DÆK. Du kan for eks sætte dig på gulvet eller græsset og bede din hund om at gøre de forskellige øvelser.
Udfordre din hund og dig selv, så bliver i sammen så meget bedre i jeres samarbejde.